IN 2023 ZIJN 110 VOORDELIGE VERZEKERINGEN VIA NL-V AFGESLOTEN!

VRAGEN?

ALGEMEEN

Wat is NL-V?

Nederland Verzekerd is ontstaan uit het samengaan van een aantal verzekerings-adviseurs met stuk voor stuk meer dan 20 jaar ervaring in het vak.

Met al die jaren aan ervaring in het verzekeringsvak in de achterzak zijn wij begonnen met een nieuwe missie. NL-V wil iedereen die op zoek is naar een goede verzekering voor de scherpste prijs, helpen die snel en gemakkelijk te vinden. 

Een uitgebreide maar zorgvuldige selectie van verzekeringsmaatschappijen die goed werk leveren vormen de basis van dit platform. Onder goed werk rekenen wij een scherpe premie, gunstige voorwaarden, kwaliteit van de dienstverlening maar ook hoe een maatschappij zich opstelt wanneer er beroep wordt gedaan op het uitkeren van een schade.

Zo gaan we keer-op-keer voor de juiste match!

De keuze voor een verzekering wordt bij ons gebaseerd op je persoonlijke situatie en de specifieke wensen die je hebt voor de dekking van een pakket.

Alles gaat online en het verzekeringspakket kan direct online worden afgesloten.
24 uur per dag, 7 dagen per week.

Hoe verdient NL-V geld?

NL-V krijgt een algemene vergoeding van alle aangesloten verzekeraars.
Zo zijn wij altijd in staat om een onafhankelijk advies uit te brengen.

AUTO

Waar kan ik het aantal schadevrije jaren terugvinden en hoe kan ik aantonen dat ik schadevrije jaren heb?

Je schadevrije jaren kun je terugvinden op je polisblad. Heb je geen polisblad, vraag deze dan op bij je adviseur. Zodra je je verzekering beëindigt krijg je een laatste overzicht met daarop een royementsverklaring en het aantal schadevrije jaren dat je tot die tijd hebt opgebouwd. Deze worden ook geregistreerd in het Roydata systeem.

Mijn auto staat tijdelijk stil. Kan ik de verzekering stopzetten?

Je auto moet volgens de wet minimaal WA verzekerd zijn. Dit geldt ook als je de auto tijdelijk niet gebruikt. Staat de auto voor langere tijd stil (6 maanden of meer), dan kun je de verzekering stopzetten. Je moet dan eerst je kenteken laten ‘schorsen’, dit kan tegen betaling op www.rdw.nl. Uiteraard kun je hiervoor ook contact opnemen met je adviseur.

Zolang de auto geschorst is mag je er niet meer mee rijden. De auto mag ook niet op de openbare weg geparkeerd staan.

Ik heb mijn auto verkocht, moet ik nog actie ondernemen of stopt mijn verzekering automatisch?

Nee, je verzekering stopt niet automatisch. Geef aan je adviseur door dat je auto verkocht is, hij of zij kan de verzekering dan voor jou beëindigen. Je kunt er ook voor kiezen om het vrijwaringsbewijs naar je adviseur op te sturen, dan weten zij ook dat je polis stopgezet moet worden.

Ik laat iemand anders in mijn auto rijden. Is hij of zij dan verzekerd?

Ja, je mag zelf weten wie je in je auto laat rijden. Wel moet diegene altijd in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Wanneer iemand in jouw auto rijdt en schade veroorzaakt gaat dit wel ten koste van jouw no-claimkorting en eigen risico. Je kunt deze schade dus niet verhalen op de verzekering van degene die in jouw auto heeft gereden.

Rijdt er altijd iemand anders in jouw auto, geef dit dan door aan je adviseur.

Ben ik ook verzekerd voor ruitschade?

Je bent alleen verzekerd voor ruitschade wanneer je een autoverzekering hebt afgesloten met een WA + beperkt casco dekking of een WA + volledig casco dekking (ook wel allrisk dekking genoemd). Heb je alleen een WA verzekering dan is ruitschade dus niet meeverzekerd. Kijk in je polisvoorwaarden of op de verzekeringskaart of je bijvoorbeeld ook nog een eigen risico moet betalen in het geval van ruitschade.

Wat zijn "zuivere" schadevrije jaren?

Dit is het aantal jaren dat je zonder schade hebt gereden. Heb je bijvoorbeeld een keer zelf schade veroorzaakt en de kosten hiervan laten uitbetalen door de verzekeraar, dan verandert het aantal schadevrije jaren dat je hebt.

Ik rijd meer of minder kilometer dan ik heb opgegeven. Wat nu?

Laat dit dan weten aan je adviseur. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je in een andere categorie valt, waardoor je meer of minder premie gaat betalen dan je nu doet. Als je schade hebt gereden en niet het juiste aantal kilometers hebt opgegeven kan dit gevolgen hebben voor de afhandeling van je schade.

Heb ik het buitenland een groene kaart nodig?

De groene kaart is het formele bewijs waarmee je kunt laten zien dat je voertuig verzekerd is. Binnen de Europese Unie ben je niet verplicht de groene kaart bij je te hebben, maar het is handig als je hem bij de hand hebt. Bijvoorbeeld voor het geval je schade hebt. Buiten de Europese Unie is het wel verplicht de groene kaart bij je te hebben.

Maakt het voor de premie uit waar ik woon?

Ja, er gelden verschillende tarieven voor de diverse regio?s in Nederland. In de Randstad loop je bijvoorbeeld een hoger risico op schade en/of diefstal dan wanneer je in het noorden woont, waardoor je hier ook iets meer premie betaalt.

Is mijn aanhanger ook verzekerd?

Heb je een aanhanger achter je auto en veroorzaak je daarmee schade bij iemand anders, dan is dit meeverzekerd op de WA-verzekering van je auto. Hiervoor gelden twee voorwaarden:

  • De aanhanger moet achter je auto hangen
  • De aanhanger staat niet stil buiten het verkeer. Staat de aanhanger bijvoorbeeld los op je oprit en veroorzaak je schade, dan is dit niet automatisch meeverzekerd op je WA-verzekering.
Wat is een grensverzekering?

Je bent verzekerd in Europa en in de landen om de Middellandse Zee die op je groene kaart vermeld staan. Ga je naar een ander land, dan kun je het beste aan de grens een tijdelijke WA-verzekering afsluiten. Dit wordt ook wel een grensverzekering genoemd. Daarmee voorkom je dat je niet voldoet aan de verzekeringsplicht van het land dat je bezoekt of passeert.

WONING & INBOEDEL

Ben ik verzekerd voor stormschade?

Als je een opstalverzekering hebt is stormschade aan je woning meeverzekerd. Bij je woning horen ook schuurtjes, garages, bergingen, zonnepanelen en zonnecollectoren. Terreinafscheidingen (bijvoorbeeld een schutting) zijn ook meeverzekerd voor stormschade. Beplanting en rietmatten worden niet gezien als terreinafscheiding en zijn daarom niet meeverzekerd.

Als je een stormschade meldt is er altijd een eigen risico van toepassing. Hoe hoog dit bedrag is hangt af van je verzekering en kun je terugvinden in je polisvoorwaarden of op de verzekeringskaart.

Ik heb stormschade aan mijn huurwoning? Wat nu?

Geef schade aan je huurwoning door aan de verhuurder. Heb je echter schade aan schuttingen, zelfgeplaatste garages en/of schuurtjes, dan kun je deze schade claimen op je inboedelverzekering.

Heb je hulp nodig bij je schademelding, neem dan contact op met je adviseur.

Is de WOZ-waarde van mijn woning hetzelfde als de herbouwwaarde?

Nee, de WOZ-waarde van een woning is niet hetzelfde als de herbouwwaarde.

  • WOZ staat voor ?waardering onroerende zaken?. De WOZ-waarde van je huis is de waarde die de woning heeft als je deze nu zou verkopen. Hierbij wordt ook gekeken naar de hoeveelheid grond en bijvoorbeeld de locatie.
  • De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis opnieuw te kunnen bouwen, op dezelfde plek en op dezelfde manier. De locatie en de grond worden in de herbouwwaarde niet meegenomen. Hierdoor is de herbouwwaarde van je huis vaak lager dan de WOZ-waarde.
Zijn mijn bijgebouwen ook verzekerd? Zoals een schuur, volière of garage?

Ja, schuurtjes, garages, bergingen en andere bijgebouwen zijn meeverzekerd op de polis van je woonhuisverzekering. Woonhuisverzekering wordt ook wel opstalverzekering genoemd.

Waarom wordt de fundering van mijn huis meeverzekerd? Die gaat toch niet verloren?

Wanneer er brand is geweest in je huis of als er een ontploffing heeft plaatsgevonden kan de fundering schade oplopen. De enorme hitte van het vuur kan er zelfs voor zorgen dat de fundering scheurt en niet meer bruikbaar is. De fundering moet dan opnieuw gelegd worden om je woning weer bewoonbaar te maken. Om deze kosten te dekken wordt ook de fundering meeverzekerd wanneer je een woonhuisverzekering afsluit.

AANSPRAKELIJKHEID

Heb ik bedenktijd na het afsluiten van de aansprakelijkheidsverzekering?

Nadat je een verzekering hebt afgesloten heb je 14 dagen bedenktijd. Als je binnen deze termijn besluit om de verzekering toch te beëindigen, laat dit dan weten aan jouw adviseur.

Onze gezinssamenstelling is veranderd. Moet ik dat aangeven?

Ja, een verandering in de samenstelling van je gezin moet je altijd doorgeven aan je adviseur. Dit heeft namelijk invloed op jouw verzekering en de hoogte van de premie die je betaalt.

Wordt er bijvoorbeeld een kindje geboren of gaat één van je kinderen uit huis? Laat het weten aan je adviseur! Ook als je gaat samenwonen of als je relatie helaas is beëindigd is het goed om dit door te geven.

Er logeert iemand bij ons. Is hij ook meeverzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering

Soms kan het gebeuren dat iemand die bij jou in huis logeert iets kapot maakt dat niet van hem zelf is. In dat geval is deze persoon verzekerd op jouw aansprakelijkheidsverzekering, behalve als hij zelf een aansprakelijkheidsverzekering heeft. Logeert er bijvoorbeeld een vriendje van je kinderen bij jou thuis en hebben zijn of haar ouders zelf een aansprakelijkheidsverzekering, dan wordt de schade op deze verzekering gemeld.

Mijn kinderen wonen thuis. Kan ik hen aansprakelijk stellen voor mijn schade?

Nee, thuiswonende kinderen zijn op jouw eigen verzekering meeverzekerd. Je kunt jezelf niet aansprakelijk stellen voor schade aan je eigen spullen. Veroorzaak je letselschade bij elkaar? Dan is dat wel verzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering.

Mijn kind studeert. Hij woont niet meer thuis. Is hij meeverzekerd op mijn aansprakelijkheidsverzekering?

Ja, je kinderen zijn ook meeverzekerd als ze studeren en niet meer thuis wonen.

Ik heb huisdieren. Zijn deze ook meeverzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering?

Ja, alle huisdieren zijn meeverzekerd op je aansprakelijkheidsverzekering.

In welke landen is de aansprakelijkheidsverzekering geldig?

Je bent in de hele wereld verzekerd.

Ik verhuis naar het buitenland. Kan mijn verzekering doorlopen?

Nee, je aansprakelijkheidsverzekering is niet geldig als je naar het buitenland verhuist. Je moet in het betreffende land een nieuwe verzekering afsluiten.

Zijn paarden ook meeverzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering?

Ja, schade veroorzaakt door je paard is meeverzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering.

Is beroepsaansprakelijkheid meeverzekerd?

Nee, je bent niet verzekerd voor aansprakelijkheid die samenhangt met je werk of beroep. Hiervoor zijn aparte verzekeringen beschikbaar.